#185 Paragon of Hope

Då min senaste tripel med WLP570 blev så god behöver jag en med saffran, till jul.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 90 min 39.31 6.14 1.08 1.009 9.3
Resultat 1.08 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 26 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Pilsner 1.2 kg 31.9
Munich Light 400 g 10.63
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 400 g 10.63
Invert Sugar Syrup 400 g 10.63
Belgian Candi Syrup - Golden (5L) 908 g 24.14
Belgian Candi Syrup - Simplicity 454 g 12.07

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 8 g 90 min Boil Pellet 5.2
Spalter Select 8 g 60 min Boil Pellet 3.8
Cascade 10 g 30 min Boil Pellet 8.3
Saaz 15 g 5 min Boil Pellet 3.2
Cascade 8 g 5 min Boil Pellet 8.3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.03 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.42 Kilograms 5 g 5 min Boil Spice
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Dansukker - Vit Sirap / 0.625 Kilograms 45 g 0 min Bottling Other
Saffran 1 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Golden Ale Yeast WLP570 (WLP570) White Labs 76% 20°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 45 min
70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *