#183 Dubbel Surkörsbär

Snackade med en anna hembryggare på klubben i somras och fick tipset att brygga en dubbel med körsbär. Jag har haft en flaska koncentrerad surkörsbär stående i köket ett bra tag och kände att jag måste anvämda den till något. Säkte runt på BF på andra recept på cherry dubbel och kom fram till att tillsätta koncentrerad surkörsbär efter jäsningen verkar vara den bästa lösningen. Köpte hem några dubblar och gjorde lite smaktester och kom fram till att 15 ml per liter är en bra lagom mängd. Vill ju absolut inte ha i för mycket!

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 23.12 22.31 1.063 1.013 6.59
Resultat 1.063 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dubbel 26 B 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 25 10 - 17 0 - 0 6 - 7.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 35.71
German - CaraAroma 300 g 10.71
Belgian - Special B 250 g 8.93
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 250 g 8.93
German - CaraHell 250 g 8.93
Pilsner 750 g 26.79

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Hersbrucker 30 g 60 min Boil Pellet 3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda / 0.2 Kilograms 2 g 60 min Mash Water Agent
Chalk / 0.16 Kilograms 3.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.3 Liters 3 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc / 62.5 Grams 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 24 Grams 1 g 10 min Boil Other
Surkörsbär 180 g 3 dagar Primary Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Abbey M47 (M47) Mangrove Jack 75% 17.78°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
65°C 45 min
70°C 25 min
Mash Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *