#182 Russel AK 1911

Jag har blivit riktigt förstjust i Wyeast – West Yorkshire 1469 jäst, genom att jag börjat brygga öl från https://barclayperkins.blogspot.com/. Så nu fokuserar jag på öl Pattison letat fram som använder 1469 och idag var det dags för Russel AK, bryggd efter en brygglogg från 1911.
https://barclayperkins.blogspot.com/2021/04/lets-brew-1911-russell-ak.html

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 105 min 27.29 4.42 1.045 1.013 4.18
Resultat 1.045 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Ordinary Bitter 11 A 1.03 - 1.039 1.007 - 1.011 25 - 35 8 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1.75 kg 77.09
Flaked Corn 140 g 6.17
Invert Sugar Syrup 380 g 16.74

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 16 g 105 min Boil Pellet 4.5
Fuggles 13 g 30 min Boil Pellet 4.5
East Kent Goldings 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.3 Liters 2 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc / 62.5 Grams 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 24 Grams 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm / 40 Milliliters 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 69% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 25 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

380 gr Invert sugar:
190 gr socker (rörsocker)
190 gr vatten
1/4 tsk citronsyra
koka upp och låt sjuda i 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *