#181 Lojsta Slottswit 2021 B

Årets andra batch av pors wit. Pors, eller bog myrtle, som jag tror det heter på engelska. Dessa är plockade av Fredrik Broson, på Gotland, vid Lojsta slott. För den första batchen hade jag inte min vanliga jäst hemma så det blev en annan jag bryggt blonde på förr. Den pors som inte gick åt då torkade jag och vaccade jag. Nu blir det med citrusskal och 3944.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 14.46 3.58 1.045 1.01 4.58
Resultat 1.045 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 300 g 15.79
Wheat Malt 500 g 26.32
Golden Naked Oats 100 g 5.26
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 26.32
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 26.32

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Dr. Rudi 4 g 60 min Boil Pellet 12.6
Pors 20 g 30 min Boil Leaf 0
Pors 20 g 5 min Boil Leaf 0

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.09 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Calcium Cloride / 0.3495 Kilograms 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.3 Liters 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 62.5 Grams 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 22 Grams 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.29 Kilograms 9 g 5 min Boil Spice
Kamomill / 0.02 Kilograms 1.5 g 5 min Boil Spice
Lemon Zest 12.5 g 5 min Boil Spice
Lime Zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange Zest 29 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm / 25 Milliliters 5 g 14 dagar Primary Fining
Dansukker - Vit Sirap / 0.39 Kilograms 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier (Wyeast 3944) Wyeast 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Alpha-amylase 64°C 45 min
Beta-amylase 70°C 25 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Pors från Lojsta slott på Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *