#180 Mariannes Kröklager

Röklagern jag gjorde med jästen jag fick från Marianne blev så himla god att jag nu måste resta göra en Kröklager.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 37.14 4.36 1.044 1.005 5.19
Resultat 1.044 1.005

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
International Pale Lager 2 A 1.042 - 1.05 1.008 - 1.012 18 - 25 2 - 6 0 - 0 4.6 - 6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1.9 kg 79.43
Wheat Malt 290 g 12.12
Munich Light 190 g 7.94
Honey 12 g 0.5

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pink Boots Blend 3 g 60 min Boil Pellet 12.8
Pink Boots Blend 10 g 20 min Boil Pellet 12.8
Pink Boots Blend 20 g 5 min Boil Pellet 12.8
Sabro 30 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9
Pink Boots Blend 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.3 Liters 2 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 61.5 Grams 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 22 Grams 1 g 10 min Boil Other
Apelsinskal (söta) / 100 Grams 4 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm / 25 Milliliters 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Fermolager W AEB 87% 9°C - 15°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *