#177 Severus Bitter

Det var länge sedan jag bryggde en ESB. Det har mest varit svaga bitter. Nu blir det en goding baserat på recepet jag designade till Harnesken. Hon gillar Harry Potter, och vem är mer bitter än Severus Snape.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 75 min 43.2 17.05 1.052 1.013 5.07
Resultat 1.052 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Extra Special/Strong Bitter (ESB) 8 C 1.048 - 1.06 1.01 - 1.016 30 - 50 6 - 18 0 - 0 4.6 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 54.05
Belgian - Special B 250 g 13.51
German - CARABELGE 350 g 18.92
Biscuit 250 g 13.51

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 9 g 0 min First Wort Pellet 5.1
Perle 4 g 60 min Boil Pellet 8
East Kent Goldings 6 g 20 min Boil Pellet 5.2
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 8
Fuggles 7 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 7 g 5 min Boil Pellet 8
Fuggles 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.5
Challenger 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.1
Sabro 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Burton Ale Yeast WLP023 (WLP023) White Labs 72% 20°C - 22.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *