#175 Lojsta Slottswit

Årets batch av pors wit. Pors, eller bog myrtle, som jag tror det heter på engelska. Dessa är plockade av Fredrik Broson, på Gotland, vid Lojsta slott. Hade inte min vanliga jäst hemma så det blev en annan jag bryggt blonde på förr. Får se hur det blir.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 90 min 10.67 3.97 1.046 1.011 4.55
Resultat 1.046 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Wheat 2 kg 64.94
Beech Smoked Barley 50 g 1.62
Golden Naked Oats 300 g 9.74
German - Rye 400 g 12.99
Pilsner Malt 130 g 4.22
Flaked Corn 200 g 6.49

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Eureka 4 g 60 min Boil Pellet 17.2
Pors 40 g 30 min Boil Leaf 0
Pors 40 g 5 min Boil Leaf 0

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 10 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - General/Belgian Yeast S-33 (S-33) Fermentis / Safale 73% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Alpha-amylase 64°C 45 min
Beta-amylase 70°C 25 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Rivet skal från en apelsin, en citron och en lime.
Pors från Lojsta slott på Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *