#171 Tennants Queens Ale

Dags för en ny laddning av min favoritöl från ölbloggen SHUT UP ABOUT BARCLAY PERKINS.
Nu blir det en 20L batch till min Kegmaster X.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 95 min 43.75 4.41 1.031 1.007 3.26
Resultat 1.031 1.007

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Standard/Ordinary Bitter 8 A 1.032 - 1.04 1.007 - 1.011 25 - 35 4 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1.7 kg 61.59
Munich Light 500 g 18.12
Flaked Corn 300 g 10.87
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 160 g 5.8
Lactose (Milk Sugar) 100 g 3.62

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 20 g 95 min Boil Pellet 4.5
Fuggles 20 g 60 min Boil Pellet 4.5
East Kent Goldings 36 g 30 min Boil Pellet 5.2
East Kent Goldings 40 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 2 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 1.5 g 0 min Mash Flavor
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 2 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 10 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 80% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

From Ron Pattinson
http://barclayperkins.blogspot.com/2018/03/lets-brew-1956-tennants-queens-ale.html


230g corn flakes cereal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *