#168 Gymbitch IV

Tänkte jag skulle fylla på förrådet och nu även göra den allgrain. Tänkte även se vad som händer om jag skippar alla rivna skal.

grey

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 90 min 18 3.58 1.044 1.01 4.5
Resultat 1.044 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1.2 kg 50
Wheat Malt 1.2 kg 50

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 23 g 60 min Boil Pellet 3.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 2.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 10 g 5 min Boil Spice
Ingefära färsk / 0 Kilograms 35 g 5 min Boil Water Agent
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit (Mangrove Jack's M21) Mangrove Jack 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Alpha-amylase 64°C 45 min
Beta-amylase 70°C 25 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *