#91 Cuvée Amanda

Jag var på ölkryssning med Belgoklubben för en vecka sen och då frågade Jannika när hon fick vara med Fred och mig och brygga. Emelie ville också hänga på så vi bokade in veckan efter.

Två bryggarsugna tjejer dök upp på lördag förmiddag för att brygga med mig och Fred. Då Freds och min första Belgiska öl var en Belgian Dark Strong Ale, så blir det en gammal klassiker. Om än lite pimpad med koriander och pomerans.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 34.17 23.52 1.084 1.013 9.35
Resultat 1.084 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 75.47
Special B 300 g 11.32
Carapils 200 g 7.55
Belgian Candi Syrup - D-180 150 g 5.66

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Jarrylo 5 g 0 min First Wort Pellet 13.1
Jarrylo 5 g 30 min Boil Pellet 13.1
Hersbrucker 5 g 15 min Boil Pellet 3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Coriander seed 5 g 5 min Boil Spice
Pomerans 20 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - Abbaye Yeast BE-256 (BE-256) Fermentis / Safale 82% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
66°C 60 min
70°C 15 min
78°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=JRTXXR9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *