#129 Tre Magnus
Availability:
Availability:
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 13.19 | 3.43 | 1.047 | 1.01 | 4.79 |
Resultat | 1.047 | 1.01 |
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Witbier | 16 A | 1.044 - 1.052 | 1.008 - 1.012 | 10 - 20 | 2 - 4 | 0 - 0 | 4.5 - 5.5 % |
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Wheat | 1 kg | 64.52 |
Wheat Malt | 400 g | 25.81 |
German - Carapils | 100 g | 6.45 |
Flaked Oats | 50 g | 3.23 |
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Dr. Rudi | 3 g | 60 min | Boil | Pellet | 12.6 |
Pors | 20 g | 30 min | Boil | Leaf | 0 |
Pors | 20 g | 5 min | Boil | Leaf | 0 |
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda / 0.2 Kilograms | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Chalk / 0.06 Kilograms | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt / 0.07 Kilograms | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsym / 0.09 Kilograms | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid / 0.1 Liters | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Table Salt / 1 Kilograms | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protafloc / 0.03 Kilograms | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Coriander seed / 0.39 Kilograms | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Lemon zest | 12 g | 5 min | Boil | Flavor |
Lime zest | 4.3 g | 5 min | Boil | Flavor |
Orange zest | 29 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm / 0.11 Liters | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) | White Labs | 76% | 19.44°C - 23.33°C |
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
58°C | 10 min | |
Alpha-amylase | 64°C | 50 min |
Beta-amylase | 70°C | 20 min |
Mash-out | 78°C | 10 min |
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Rivet skal från en apelsin, en citron och en lime.
Pors från Lojsta slott på Gotland. |