#129 Tre Magnus


Availability:

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 13.19 3.43 1.047 1.01 4.79
Resultat 1.047 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Wheat 1 kg 64.52
Wheat Malt 400 g 25.81
German - Carapils 100 g 6.45
Flaked Oats 50 g 3.23

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Dr. Rudi 3 g 60 min Boil Pellet 12.6
Pors 20 g 30 min Boil Leaf 0
Pors 20 g 5 min Boil Leaf 0

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda / 0.2 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Chalk / 0.06 Kilograms 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt / 0.07 Kilograms 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 3 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 1 g 15 min Boil Fining
Coriander seed / 0.39 Kilograms 8 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 12 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 29 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm / 0.11 Liters 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) White Labs 76% 19.44°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 10 min
Alpha-amylase 64°C 50 min
Beta-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Rivet skal från en apelsin, en citron och en lime.
Pors från Lojsta slott på Gotland.