#34 Amenadiel Chocolate Angel

Efter lång planering har jag kommit fram till vad jag tror kommer bli en riktigt god Chocolate Stout. I samma anda som min Mazikeen Awesome Coconut är även denna rejält humlad!

Amenadiel från min favoritserie Lucifer kallas ju även i serien The Chocolate Angel, i alla fall av Mazikeen.

Finns även på Untappd!

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 223.39 44.69 1.09 1.015 9.86
Resultat 1.09 1.015

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 2 kg 62.5
Chocolate Malt 300 g 9.38
Caramel / Crystal 10L 200 g 6.25
CaraBohemian 200 g 6.25
Rye 200 g 6.25
Flaked Oats 100 g 3.13
CaraHell 100 g 3.13
De-Husked Caraf II 100 g 3.13

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Cascade 15 g 0 min First Wort Pellet 5.9
Columbus/Tomahawk 15 g 0 min First Wort Pellet 14.9
Warrior 15 g 0 min First Wort Pellet 16
Columbus/Tomahawk 10 g 60 min Boil Pellet 14.9
El Dorado 10 g 20 min Boil Pellet 14.5
Jarrylo 10 g 20 min Boil Pellet 16.3
Cascade 20 g 5 min Boil Pellet 5.9
Jarrylo 10 g 5 min Boil Pellet 16.3
Cascade 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.9
El Dorado 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.5
Jarrylo 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 16.3
Columbus/Tomahawk 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.9

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 3 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis Bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor
Raw Cocoa Nibs 200 g 7 dagar Primary Flavor
Vit Sirap 43 g 14 dagar Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=HSVXFHX

Samma galna IBU som Awesome Coconut!




#25 Godzilla

Igen ett recept plockat från Brewdogs DIY Dog och lite anpassat efter mina smak. Brewdogs Tokyo är en riktigt grymming. Något av det starkaste man kan få utan att fuska med frysdestilering. White labs Super High Gravity Ale Yeast WLP099 ska kunna jäsa ut till ABV 25%. Får se hur denna här blir innan jag försöker mig på starkare.

Tokyo drabbas ibland av Godzilla. Något större och starkare än Godzilla är svårt att hitta.

Självklart även denna syresatt med EAN38.

brown

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 209.7 50 1.146 1.018 16.88
Resultat 1.146 1.018

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1.816 kg 40.21
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 22.14
Roasted Barley 250 g 5.54
Crystal Malt 150 250 g 5.54
CaraBelge 250 g 5.54
CaraBohemian 250 g 5.54
CaraHell 250 g 5.54
Chocolate 250 g 5.54
Cane Sugar 200 g 4.43

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Chinook 20 g 0 min First Wort Pellet 12.7
Waimea 20 g 0 min First Wort Pellet 17.5
Citra 10 g 20 min Boil Pellet 12.4
Waimea 10 g 20 min Boil Pellet 17.5
Eureka 10 g 20 min Boil Pellet 17.2
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 12.4
Waimea 10 g 5 min Boil Pellet 17.5
Eureka 10 g 5 min Boil Pellet 17.2
Waimea 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.5
Eureka 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.2
Chinook 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7
Citra 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Tranbär 10 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
MgSO4 1.2 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.7 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 2.1 g 0 min Mash Water Agent
Bakpulver 2 g 0 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Super High Gravity Ale Yeast WLP099 (WLP099) White Labs 85% 18.33°C - 20.56°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=665G15B

Drymalt - Pale Ale CBW 4 påsar

Inspirerad av Brewdogs Tokyo

Gojira gojira gojira !!!




#17 Daisy Daisy

Gästbryggning från Gökenöl. Då jag är den enda med AC som kan hålla jästemperaturen under 25 grader bryggde vi NeIPAn hos mig. Dags för ett namn från 2001, så det blev Daisy Daisy, som HAL9000 sjunger när Dave skruvar ut mer och mer av datorns minne.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 42.22 5.75 1.056 1.012 5.66
Resultat 1.056 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Specialty IPA: White IPA 21 B 1.056 - 1.065 1.01 - 1.016 40 - 70 5 - 8 0 - 0 5.5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 57.8
Carapils 350 g 20.23
Flaked Oats 350 g 20.23
Honey 30 g 1.73

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Azacca 6 g 15 min Boil Pellet 13
Citra 6 g 15 min Boil Pellet 13.5
Galaxy 6 g 15 min Boil Pellet 14.7
Azacca 10 g 0 min Boil Pellet 13
Citra 10 g 0 min Boil Pellet 13.5
Galaxy 10 g 0 min Boil Pellet 14.7
Azacca 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13
Citra 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Galaxy 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7
Azacca 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 13
Citra 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Galaxy 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 14.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsum 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 0.3 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

http://www.themadfermentationist.com/2017/07/cryo-lupulin-neipa-citra-mosaic.html

https://www.youtube.com/embed/OuEN5TjYRCE




Lite mörkare och lite godare

Min klon av Camden Pale Ale blev drickfärdig idag. Den är lite mörkare än orginalet. Den påminner om Camden men självklart godare. Om jag gör om den ska jag försöka få den lite ljusrae, mest för skoj skull.




Buteljering

Spectre of the gun buteljerad, märkt

och etiketterad.




#02 Lucifer Morningstar

 

Första soloflighten. Utanför yr snön. I köket bryggs en Imperial Stout. Bytte ut Rågen mot CaraRye. Mums!

Min version av Gökenöls Morningstar. Min hyllning till den underbara TV-serien Lucifer.

Jag kommer även tillsätta ekflis efter en vecka, från bourbonfat för att få en känsla av att vara lagrad på ekfat.

Red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 74.21 35.74 1.098 1.016 10.68
Resultat 1.098 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 2 kg 68.97
CaraBohemian 200 g 6.9
De-Husked Caraf II 200 g 6.9
Rye 200 g 6.9
Flaked Oats 100 g 3.45
CaraHell 100 g 3.45
CaraRed 100 g 3.45

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Cascade 10 g 0 min First Wort Pellet 5.9
El Dorado 10 g 0 min First Wort Pellet 14.5
Super Alpha 7 g 0 min First Wort Leaf 13
Super Alpha 30 g 60 min Boil Leaf 13
El Dorado 10 g 20 min Boil Pellet 14.5
Cascade 10 g 5 min Boil Pellet 5.9
Cascade 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.9
El Dorado 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Irish Moss 5 g 15 min Boil Fining
Kardemumma 10 g 5 min Boil Spice
Ekflis Bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor
Vit Sirap 43 g 14 dagar Bottling Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Ekologisk Cascade :)