XML not retrieved: cURL error 28: Connection timed out after 5015 milliseconds Ölstil: International Pale Lager - Brouwerij de Keijser

#56 Hundelibunden

Min lillasyster Malin har en favoritöl, en ljus lager som heter Mellan kröken. Den förra lagern blev så himla god så nu gör jag en till likadan.

Malin hade som barn en liten tyghund som hette Hundelibund som jag tror fortfarande ligger på vinden. Även den var liten och ljus, som denna brygd.

Finns även på Untappd!

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 22.73 6.56 1.051 1.012 5.11
Resultat 1.051 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
International Pale Lager 2 A 1.042 - 1.05 1.008 - 1.012 18 - 25 2 - 6 0 - 0 4.6 - 6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 57.97
Pilsner 425 g 24.64
Wheat Malt 170 g 9.86
Crystal Malt 150 120 g 6.96
Honey 10 g 0.58

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Amarillo 2 g 0 min First Wort Pellet 8.2
Citra 3 g 20 min Boil Pellet 12.8
Mosaic 3 g 20 min Boil Pellet 11.7
Citra 3 g 5 min Boil Pellet 12.8
Mosaic 3 g 5 min Boil Pellet 11.7
Amarillo 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.2
Citra 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8
Mosaic 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Apelsinskal (söta) 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Mexican Lager Yeast WLP940 (WLP940) White Labs 74% 10°C - 12.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 30 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-Out 77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C




#49 Face of Boe

Det var riktigt länge sedan jag gjorde en ESB. Justerade receptet lite från sist. Mer karamellmalt och annan jäst. Vill få fram mer kolatoner.

Sist var det Dr Who tema, så då får det bli det nu med.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 49.3 12.23 1.054 1.016 5.05
Resultat 1.054 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Extra Special/Strong Bitter (ESB) 8 C 1.048 - 1.06 1.01 - 1.016 30 - 50 6 - 18 0 - 0 4.6 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 52.36
Cara Pale 200 g 10.47
Pale Ale 200 g 10.47
Crystal Malt 150 160 g 8.38
Biscuit 100 g 5.24
CaraRye 100 g 5.24
Munich Light 100 g 5.24
Brown 50 g 2.62

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Northdown 12 g 0 min First Wort Pellet 7
Perle 12 g 0 min First Wort Pellet 5.3
East Kent Goldings 9 g 20 min Boil Pellet 5.2
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 5.3
Fuggle 7 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 7 g 5 min Boil Pellet 8
Northdown 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 7
Fuggles 15 g 10 dagar Dry Hop Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1.1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London ESB Ale 1968 (1968) Wyeast 69% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 15 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Tillägg:
1 gr kalciumsulfat CaSO4
0.5 gr NaCl, bordssalt
1 gr kalciumkarbonat , CaCO3




#45 Hundelibund Lager

Min lillasyster Malin har en favoritöl, en ljus lager som heter Mellan kröken. Nu efter att jag bryggt 2 versions pale ale, som hon ratat, så blir det nu en lager.

Malin hade som barn en liten tyghund som hette Hundelibund som jag tror fortfarande ligger på vinden. Även den var liten och ljus, som denna brygd.

Finns även på Untappd!

Följ brygden på Brewstat

Green