#37 Commander

Your Commander is on deck!
Bägge mina Commanders blev så himla bra och populär så nu blir det en extra stor batch.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 129.56 10.28 1.083 1.014 9.01
Resultat 1.083 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Double IPA 22 A 1.065 - 1.085 1.008 - 1.018 60 - 120 6 - 14 0 - 0 7.5 - 10 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 4 kg 76.92
Pale Ale 400 g 7.69
Crystal Malt 150 200 g 3.85
CaraBohemian 200 g 3.85
CaraHell 200 g 3.85
Flaked Oats 200 g 3.85

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Columbus/Tomahawk 20 g 0 min First Wort Pellet 14.9
Centennial 16 g 20 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 16 g 20 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 16 g 20 min Boil Pellet 12.1
Centennial 16 g 5 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 16 g 5 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 16 g 5 min Boil Pellet 12.1
Amarillo 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.8
Centennial 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.9
Simcoe 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.1

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 10 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 20 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C




#35 Dippie

Herrskapet Dahlstedt, Åsa och Pär, kom över för att lära sig brygga öl. Åsa är väldigt förtjust i Grapefrukt DIPA, så det blev en sådan. Använder grunden från mina Commanders och sätter till humle som ska kunna ge grapefruktsmak. För att vara extra säker tillsätter vi 20 gr rivet blodgrapeskal i torrhumlingen.

Eftersom både Åsa och Pär är dykare (utbildade av mig) så blir det självklart syresättning med EAN38.

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 126.01 10.25 1.082 1.014 8.94
Resultat 1.082 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Double IPA 22 A 1.065 - 1.085 1.008 - 1.018 60 - 120 6 - 14 0 - 0 7.5 - 10 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 77.97
Pale Ale 200 g 7.8
Crystal Malt 150 100 g 3.9
CaraBohemian 100 g 3.9
CaraHell 100 g 3.9
Flaked Oats 65 g 2.53

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
EXP Grapefruit 10 g 0 min First Wort Pellet 15.5
EXP Grapefruit 6 g 20 min Boil Pellet 15.5
Citra 6 g 20 min Boil Pellet 12.8
Chinook 6 g 20 min Boil Pellet 12.7
EXP Grapefruit 6 g 5 min Boil Pellet 15.5
Citra 6 g 5 min Boil Pellet 12.8
Chinook 6 g 5 min Boil Pellet 12.7
EXP Grapefruit 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.5
Citra 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8
Chinook 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Riven grape skal 20 g 7 dagar Secondary Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 15 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Based on Brewdogs Hardcore




#31 The Commander

Your Commander is on deck!
Commander Taggard blev så himla bra och populär så nu ska jag testa hur långt man kan gå med humlen. Extra mycket humle i denna alltså!

Finns även på Untappd!

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 166.4 11.32 1.083 1.014 9.01
Resultat 1.083 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Double IPA 22 A 1.065 - 1.085 1.008 - 1.018 60 - 120 6 - 14 0 - 0 7.5 - 10 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 2 kg 76.92
Pale Ale 200 g 7.69
Crystal Malt 150 100 g 3.85
CaraBohemian 100 g 3.85
CaraHell 100 g 3.85
Flaked Oats 100 g 3.85

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Columbus/Tomahawk 16 g 0 min First Wort Pellet 14.9
Centennial 8 g 20 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 8 g 20 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 8 g 20 min Boil Pellet 12.1
Centennial 8 g 5 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 8 g 5 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 8 g 5 min Boil Pellet 12.1
Amarillo 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.8
Centennial 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.9
Simcoe 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.1

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Kräma på lite extra humle. Högre IBU