#49 Face of Boe

Det var riktigt länge sedan jag gjorde en ESB. Justerade receptet lite från sist. Mer karamellmalt och annan jäst. Vill få fram mer kolatoner.

Sist var det Dr Who tema, så då får det bli det nu med.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 49.3 12.23 1.054 1.016 5.05
Resultat 1.054 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Extra Special/Strong Bitter (ESB) 8 C 1.048 - 1.06 1.01 - 1.016 30 - 50 6 - 18 0 - 0 4.6 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 52.36
Cara Pale 200 g 10.47
Pale Ale 200 g 10.47
Crystal Malt 150 160 g 8.38
Biscuit 100 g 5.24
CaraRye 100 g 5.24
Munich Light 100 g 5.24
Brown 50 g 2.62

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Northdown 12 g 0 min First Wort Pellet 7
Perle 12 g 0 min First Wort Pellet 5.3
East Kent Goldings 9 g 20 min Boil Pellet 5.2
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 5.3
Fuggle 7 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 7 g 5 min Boil Pellet 8
Northdown 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 7
Fuggles 15 g 10 dagar Dry Hop Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1.1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London ESB Ale 1968 (1968) Wyeast 69% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 15 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Tillägg:
1 gr kalciumsulfat CaSO4
0.5 gr NaCl, bordssalt
1 gr kalciumkarbonat , CaCO3




#48 LSRO

Helt slut på pale ale hemma, så det blir en Sandin Sitravin, med extra tillsats av apelsinskal.

Satt och kollade på gamla Månbas Alpha, så det får bli Lunar Space Research Organisation.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 50.17 3.79 1.053 1.012 5.36
Resultat 1.053 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 55.56
Pale Ale 300 g 16.67
Pilsner 200 g 11.11
Munich Light 100 g 5.56
Floor-Malted Bohemian Wheat 100 g 5.56
Rye 100 g 5.56

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 4 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 8 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 15 g 5 min Boil Pellet 12.8
Lemondrop 20 g 0 min Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Apelsinskal 10 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
Mash out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Den vanliga blandningen:
1 gr CaSO4
0.5 gr NaCl
1 gr CaCO3

 




#44 Hot diggety dog

Lagom till våren kommer denna nya batch av lättöl. Nu 20 liter som kommer tappas på både flaskor och partyfat. Perfekt att ha för att svalkas sig i vårsolen.

Mina lättöl följer som vanligt temat från The Middleman. Nästa barnvänlig svordom blir då ”Hot diggety dog!

Syresatt med dykluft, EAN21.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 72.3 5.23 1.023 1.007 2.12
Resultat 1.023 1.007

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American IPA 14 B 1.056 - 1.075 1.01 - 1.018 40 - 70 6 - 15 0 - 0 5.5 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 64.52
Cara Pale 150 g 9.68
CaraRed 100 g 6.45
Melanoidin 100 g 6.45
Carapils 100 g 6.45
Crystal Malt 150 100 g 6.45

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Herkules 10 g 0 min First Wort Pellet 17
Southern Cross 10 g 0 min First Wort Pellet 14
Warrior 10 g 0 min First Wort Pellet 16
Kohatu 30 g 20 min Boil Pellet 6
Kohatu 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 6
Northdown 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.6
Styrian Goldings 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire NaCl 0.8 g 0 min Mash Water Agent
NaHCO3 0.1 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 10 g 14 min Primary Fining
Ekflis bourbon 40 g 7 dagar Primary Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Pacific Ale Yeast WLP041 White Labs 68% 18.33°C - 20°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 30 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Styrian Golding / Bobek




#39 Gojira

Min första tribute till Brewdogs Tokyo hette Godzilla. Denna blev inte som jag tänkt, så nu försöker vi igen, med en Gojira. Då White labs Super High Gravity Ale Yeast WLP099 misslyckades, testar jag nu med Imperial Yeast – A10 Darkness plus extra jästnäring. Klämde till med en vaniljstång och lite torkad chili också, bafatt!

Självklart även denna syresatt med EAN38.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 173.9 50 1.143 1.036 14.01
Resultat 1.143 1.036

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 3 kg 60.61
Roasted Barley 400 g 8.08
Rye 350 g 7.07
Crystal Malt 150 250 g 5.05
CaraBelge 250 g 5.05
CaraHell 250 g 5.05
Chocolate 250 g 5.05
Cane Sugar 200 g 4.04

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Chinook 15 g 0 min First Wort Pellet 12.7
Waimea 16 g 0 min First Wort Pellet 14.8
Citra 10 g 20 min Boil Pellet 12.8
Waimea 12 g 20 min Boil Pellet 14.8
Eureka 10 g 20 min Boil Pellet 17.2
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 12.8
Waimea 12 g 5 min Boil Pellet 14.8
Eureka 10 g 5 min Boil Pellet 17.2
Waimea 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 16.5
Eureka 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.2
Chinook 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7
Citra 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bakpulver 2 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 2.1 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
MgSO4 1.2 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.7 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Torkad chili 10 g 5 min Boil Flavor
Tranbär 10 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
A10 Darkness (A10 Darkness) Imperial Yeast 71% 16.67°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

CaraRye instead of Rye

Inspirerad av Brewdogs Tokyo

Gojira gojira gojira !!!




#38 Sevateem

Nästa upplaga av Ginseng öl. NU en APA, byggd på min Undercity, Camden tribute. Som vanligt namngiven efter Doctor Who avsnitt The Sun Makers.

Leela was the greatest warrior in the history of the Sevateem, who sacrificed her life to save her tribe.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 48.53 5.49 1.05 1.012 5.11
Resultat 1.05 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 55.25
Pilsner 250 g 13.81
Pale Ale 250 g 13.81
Munich Light 150 g 8.29
Wheat Malt 100 g 5.52
Crystal Malt 150 60 g 3.31

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Perle 5 g 0 min First Wort Pellet 5.3
Simcoe 5 g 0 min First Wort Pellet 12.5
Citra 8 g 20 min Boil Pellet 12.8
Perle 3 g 20 min Boil Pellet 5.3
Simcoe 3 g 20 min Boil Pellet 12.5
Perle 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.3
Simcoe 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Ginseng Sibirisk pulver 6 g 5 min Boil Spice
Guarana pulver 12 g 5 min Boil Spice
Goji bär 3 g 5 min Boil Spice
Matcha tea 6 g 5 min Boil Spice
Maca powder 8 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 15 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Maca dagsdos: 1 tsk
Ginseng dagsdos: 1/2 tsk
Guarana dagsdos: 1 gr




Dålig fart på Godzilla

Efter 4 månader har FG fastnat på 1.052. Alkoholhalten är visserligen uppe nära 12%, men FG ska ner till 1.018 och ABV upp till 17%.

Hällde över mäsken på ny hink och tillsatte ny jäst innan jul, men ingen reaktion.

Pytsade precis i torrhumlen och tranbären. Får se vad som händer. Kanske skulle hälla på lite mer socker för att se om det får fart på jäsningen.

I alla fall, ett intressant experiment, även om det misslyckades.




#33 Boner McJoy

Efter en idé från min kollega Anders kommer mitt bidrag till kinesernas erektionsproblem.

Finns på Untappd!

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 44.41 3.95 1.061 1.01 6.65
Resultat 1.061 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American IPA 14 B 1.056 - 1.075 1.01 - 1.018 40 - 70 6 - 15 0 - 0 5.5 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 76.92
Wheat Malt 300 g 15.38
Cara Pale 150 g 7.69

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 6 g 0 min First Wort Pellet 3.5
Citra 2 g 0 min First Wort Pellet 13.5
Citra 5 g 20 min Boil Pellet 13.5
Saaz 8 g 20 min Boil Pellet 3.5
Citra 5 g 5 min Boil Pellet 13.5
Saaz 15 g 5 min Boil Pellet 3.5
Citra 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
NaCl 0.7 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 0.3 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1.2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Goji bär 3 g 5 min Boil Spice
Ginseng Sibirisk pulver 6 g 5 min Boil Spice
Guarana pulver 12 g 5 min Boil Spice
Matcha tea 6 g 5 min Boil Spice
Maca powder 8 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-glucanase 45°C 15 min
Peptidase 50°C 5 min
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Ginseng Sibirisk pulver EKO 100g
Pukka - Clean Matcha Green
Maca Pulver Gelatiniserat 5:1 EKO 100g
Guarana EKO Pulver 100g
Gojibär tror jag att jag har hemma.

BREWER’S TIP
Mix the powders into a paste before adding to the wort kettle. This will prevent the powders from balling up and not bringing the full flavour effect.

Inspirerad av Brewdogs NEVER MIND THE ANABOLICS




#32 Hundelibund

Min lillasyster Malin har en favoritöl, en ljus lager som heter Mellan kröken. Nu är det mot mina principer att brygga lager, så det får bli en ljus pale ale. Malin gillar inte beska, den förra bryggningen av Hundelibund blev precis som hon ville, när den var typ 15-20 grader.  När den var kyld var den fortfarande lite besk, så denna version har jag dragit ner bitterhumlen till hälften. Får se om det duger. Denna ska tappas på fat och stå runt badtunnan i nyår.

Malin hade som barn en liten tyghund som hette Hundelibund som jag tror fortfarande ligger på vinden. Även den var liten och ljus, som denna brygd.

Finns även på Untappd!

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 22.84 3 1.048 1.011 4.83
Resultat 1.048 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 29.34
Dry Malt Extract - Pilsen 908 g 26.64
Pilsner 650 g 19.07
Wheat Malt 360 g 10.56
Carapils 370 g 10.86
Flaked Corn 100 g 2.93
Honey 20 g 0.59

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Amarillo 6 g 0 min First Wort Pellet 8.8
Citra 6 g 20 min Boil Pellet 11
Mosaic 6 g 20 min Boil Pellet 11.6
Citra 6 g 5 min Boil Pellet 11
Mosaic 6 g 5 min Boil Pellet 11.6
Amarillo 8 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.8
Citra 8 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11
Mosaic 8 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11.6

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 2 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 3 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Apelsinskal (söta) 4 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 10 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
Mash-out 58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C




#29 Albatraoz

En vecka på dykbåt i Röda Havet med I’m an Albatraoz kan ge men för livet. 🙂

Finns på Untappd!

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 50.98 4.79 1.053 1.015 5.03
Resultat 1.053 1.015

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 2 kg 51.28
Pale Ale 600 g 15.38
Pilsner 600 g 15.38
Cara Pale 300 g 7.69
Munich Light 200 g 5.13
Wheat Malt 200 g 5.13

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 8 g 0 min First Wort Pellet 15.4
Citra 20 g 20 min Boil Pellet 12.4
Citra 25 g 5 min Boil Pellet 12.4
Citra 31 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.4
Eureka 11 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.8 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 2.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 10 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
51°C 10 min
69°C 20 min
Mash-out 76°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C




#28 Hundelibund

Min lillasyster Malin har en favoritöl, en ljus lager som heter Mellan kröken. Nu är det mot mina principer att brygga lager, så det får bli en ljus pale ale. Malin gillar inte beska, men det blir ändå liten men mjuk beska. Sen fyller jag på med Mosaic och Amarillo, enligt bryggeriet. Då jag blivit ganska förtjust i smaken av Citra blir det lite av det också.

Malin hade som barn en liten tyghund som hette Hundelibund (tror faktiskt hon har den kvar). Även den var liten och ljus, som denna brygd.

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 26.64 2.86 1.047 1.013 4.51
Resultat 1.047 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Pilsen 908 g 52.55
Pilsner 400 g 23.15
Wheat Malt 180 g 10.42
Carapils 180 g 10.42
Flaked Corn 50 g 2.89
Honey 10 g 0.58

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Amarillo 5 g 0 min First Wort Pellet 8.8
Citra 3 g 20 min Boil Pellet 11
Mosaic 3 g 20 min Boil Pellet 11.6
Citra 3 g 5 min Boil Pellet 11
Mosaic 3 g 5 min Boil Pellet 11.6
Amarillo 4 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.8
Citra 4 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11
Mosaic 4 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11.6

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Apelsinskal (söta) 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
51°C 10 min
69°C 20 min
Mash-out 76°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C