#47 Dominar Rygel

En vidareutveckling av min Barley Wine. La till den Biscuit malt  jag fick på Zythos (plus en hel del av den jag hade hemma).

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 168.94 28.22 1.105 1.02 11.11
Resultat 1.105 1.02

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Barleywine 19 C 1.08 - 1.12 1.016 - 1.03 50 - 120 10 - 19 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 54.32
Special B 500 g 13.58
CaraBelge 500 g 13.58
Abbey Malt 220 g 5.98
Biscuit 200 g 5.43
Crystal Malt 150 162 g 4.4
Honey 100 g 2.72

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Waimea 15 g 0 min First Wort Pellet 16.5
Warrior 15 g 60 min Boil Pellet 16
Galaxy 15 g 20 min Boil Pellet 14.7
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 12.8
Ella 20 g 5 min Boil Pellet 14.7
Citra 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8
Galaxy 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7
Waimea 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 16.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bakpulver 1 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 2 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis Bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
US West Coast Yeast M44 (M44) Mangrove Jack 78% 15°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Dominar Rygel XVI




#24 Mak’tar stealth haze

Barleywines brukar av tradition ha ett coolt namn från Galaxy Quest. En stort glas riktigt stark barleywine kan ge en känsla av Mak’tar stealth haze.

Självklart även denna syresatt med EAN38.

brown

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 129.21 10.43 1.092 1.015 10.08
Resultat 1.092 1.015

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Barleywine 19 C 1.08 - 1.12 1.016 - 1.03 50 - 120 10 - 19 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 66.67
Abbey Malt 300 g 10
CaraBelge 300 g 10
Pilsner 200 g 6.67
Honey 100 g 3.33
Crystal Malt 150 100 g 3.33

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Waimea 10 g 0 min First Wort Pellet 17.5
Warrior 10 g 60 min Boil Pellet 16
Galaxy 10 g 20 min Boil Pellet 14.7
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 13.5
Waimea 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.5
Galaxy 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7
Citra 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Citra 28 g 2 dagar Dry Hop Pellet 13.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis Bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=RS1CZ1X

Mak’tar

The Mak’Tar are a humanoid species native to the planet Tev’Meck. The Mak’Tar practice a move called a Stealth Haze, which helps them remain undetected when performed correctly. The Thermian Quellek devoted himself to the Code of Mak’Tar and lived his life by their culture and philosophy.