#99 Awesome Maze Vanilla

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Andreas hade hört om vaniljöl, vilket måste vara grymt gott sa han, då han gillar vanilj. Så jag tänkte, varför inte, jag brukar ju ha vanilj i min RIS ibland, och jag har länge tänkt brygga en ny Imperial Coconut Stout igen. Då blir det en Awesome Maze, med extra vanilj.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 209.48 37.83 1.09 1.015 9.81
Resultat 1.09 1.015

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 66.67
German - CaraRye 250 g 8.33
German - Carafa II 200 g 6.67
German - CaraRed 200 g 6.67
German - CaraBohemian 150 g 5
Finland - Crystal Malt 300 100 g 3.33
Flaked Oats 100 g 3.33

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Cascade 10 g 0 min First Wort Pellet 8.3
Chinook 10 g 0 min First Wort Pellet 12.7
Warrior 10 g 0 min First Wort Pellet 14.5
Chinook 15 g 60 min Boil Pellet 12.7
Eldorado 20 g 20 min Boil Pellet 14.2
Cascade 20 g 5 min Boil Pellet 8.3
Belma 20 g 5 min Boil Pellet 11
Cascade 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.3
Eldorado 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.2
Chinook 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7
Warrior 12 g 7 dagar Dry Hop Pellet 16
Galaxy 12 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Baking Soda 1 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 4 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt, MgSO4 2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Khosian Tea - Vaniljpulver Bourbon / 10 Grams 10 g 5 min Boil Spice
Kokos 20 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis bourbon 20 g 7 dagar Primary Flavor
Rostade kokoschips 200 g 7 dagar Primary Flavor
Vaniljstång 10 g 7 dagar Primary Flavor
Vit Sirap 45 g 14 dagar Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 260 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Lägg ekflisen och vaniljstängerna i Malibu.
Kung Markattas Rostade kokoschips
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *