#98 The Doctor, Leela and Cordo

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Det var på tok för länge sedan jag bryggde en Camden clone. Nu blir den lite anpassad efter vad jag hade hemma.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 54.8 9.52 1.049 1.01 5.11
Resultat 1.049 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 59.88
German - Melanoidin 250 g 14.97
German - Munich Light 150 g 8.98
German - Wheat Malt 150 g 8.98
German - CaraHell 70 g 4.19
Finland - Crystal Malt 300 50 g 2.99

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Perle 5 g 0 min First Wort Pellet 8
Simcoe 5 g 0 min First Wort Pellet 12.5
Citra 8 g 20 min Boil Pellet 12.8
Perle 3 g 20 min Boil Pellet 8
Simcoe 3 g 20 min Boil Pellet 12.5
Perle 8 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8
Simcoe 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.5
Fuggles 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.5
Northdown 4 g 7 dagar Dry Hop Pellet 7
Aramis 4 g 7 dagar Dry Hop Pellet 10

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
California Ale Yeast WLP001 (WLP001) White Labs 77% 20°C - 22.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 60 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Den vanliga blandningen:
1 gr CaSO4
0.5 gr NaCl
1 gr CaCO3
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *