#97 Gym Bitch

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Min PT Vendela gillade skarpt min förra ingefärwit, så jag kände att jag behövde sponsra hennes nyfunna förkärlek till öl.

black

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 19.47 3.39 1.048 1.016 4.22
Resultat 1.048 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Wheat Malt 500 g 31.25
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 31.25
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 31.25
Flaked Oats 100 g 6.25

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 20 g 0 min First Wort Pellet 2.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Ingefära 30 g 5 min Boil Flavor
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier (Wyeast 3944) 65% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 50 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *