#95 Backeböl

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Självklart blir lättöl på fat vid badtunnan i nyår.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 56.26 7.86 1.023 1.007 2.13
Resultat 1.023 1.007

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Melanoidin 350 g 31.82
German - CaraHell 250 g 22.73
German - Munich Light 250 g 22.73
German - Wheat Malt 250 g 22.73

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Dr. Rudi 6 g 0 min First Wort Pellet 12.6
Athanum 22 g 20 min Boil Pellet 3.8
Belma 22 g 5 min Boil Pellet 11
Citra 15 g 0 min Dry Hop Pellet 12.8
Aramis 10 g 0 min Dry Hop Pellet 10
Lemondrop 15 g 0 min Dry Hop Pellet 4.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Epsom Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1.6 g 60 min Mash Water Agent
Bonaire salt, NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other
Coriander seed 5 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Pacific Ale Yeast WLP041 (WLP041) White Labs 68% 18.33°C - 20°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
66°C 60 min
70°C 20 min
Mash out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *