Mina blond börjar ta slut. Dags att fylla på förrådet. The Battle of Serenity Valley slogs med the 57th Overlanders, med Mal och Zoe.

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 25.68 | 3.66 | 1.055 | 1.009 | 6 |
Resultat | 1.055 | 1.009 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Blond Ale | 25 A | 1.062 - 1.075 | 1.008 - 1.018 | 15 - 30 | 4 - 7 | 0 - 0 | 6 - 7.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 54.11 |
German - Rye | 203 g | 10.98 |
German - Wheat Malt | 350 g | 18.94 |
German - Pale Ale | 225 g | 12.18 |
Cane Sugar | 70 g | 3.79 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Perle | 8 g | 80 min | Boil | Pellet | 8 |
Cascade | 2 g | 30 min | Boil | Pellet | 8.3 |
Saaz | 5 g | 5 min | Boil | Pellet | 2.4 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Chalk | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Water Agent |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Water Agent |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Water Agent |
Coriander seed | 2 g | 4 min | Boil | Spice |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safbrew - Abbaye Yeast BE-256 (BE-256) | Fermentis / Safale | 82% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
63°C | 80 min | |
72°C | 20 min | |
Mash-out | 78°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Inspired by Castle malting. Ran out of Rye, added Cane suger. |