#90 De volgende halte Anvers

Andra försöket till en Strong Golden Ale. Nu med Belgian Schelde Ale jäst, från Antwerpen regionen. Alltså en Anvers.

Självklart finns även denna på Untappd

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 33.45 5.05 1.077 1.024 7.05
Resultat 1.077 1.024

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Golden Strong Ale 18 D 1.07 - 1.095 1.005 - 1.016 22 - 35 3 - 6 0 - 0 7.5 - 10.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 57.69
German - Carapils 400 g 15.38
German - Pale Ale 200 g 7.69
German - Rye 200 g 7.69
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 150 g 5.77
German - CaraHell 150 g 5.77

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 12 g 60 min Boil Pellet 5
Hersbrucker 14 g 30 min Boil Pellet 3
Saaz 14 g 15 min Boil Pellet 2.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 85 Grams 10 g 5 min Boil Spice
Pomerans 20 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Schelde Ale (Wyeast 3655-Limited) 65% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
65°C 60 min
77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *