Dags för en utmaning. Jag och Gökenöl kommer brygga varsin ESB. Och när det gäller öl av engelska stil måste det bli ett namn från Dr Who. Då detta är en utmaning måste jag har en stark utmanare, och vem är starkare än The Master, speciellt i skepnaden av John Simm, ”Saxon”. I avsnitten med Saxon figurerade ljudet av 4 trumslag, konstant. Därav ”The Sound of Drums”.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
9 L | 60 min | 49.91 | 13.44 | 1.054 | 1.018 | 4.81 |
Resultat | 1.054 | 1.018 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Extra Special/Strong Bitter (ESB) | 8 C | 1.048 - 1.06 | 1.01 - 1.016 | 30 - 50 | 6 - 18 | 0 - 0 | 4.6 - 6.2 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 57.8 |
Pale Ale | 300 g | 17.34 |
Crystal Malt 150 | 100 g | 5.78 |
Melanoidin | 100 g | 5.78 |
Munich Light | 100 g | 5.78 |
Rye | 100 g | 5.78 |
Carafa II | 30 g | 1.73 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Northdown | 18 g | 0 min | First Wort | Pellet | 8.6 |
Perle | 10 g | 0 min | First Wort | Pellet | 8.2 |
East Kent Goldings | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 5 |
Perle | 5 g | 20 min | Boil | Pellet | 8.2 |
Fuggle | 5 g | 5 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Perle | 5 g | 5 min | Boil | Pellet | 8.2 |
Northdown | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 8.6 |
Fuggles | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 4.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
English Special Bitter 1768 (1768) | Wyeast | 70% | 17.78°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
51°C | 10 min | |
69°C | 20 min | |
76°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Tillägg:
1 gr kalciumsulfat CaSO4 0.5 gr NaCl, bordssalt 1 gr kalciumkarbonat , CaCO3 |
Aningens hög pH, men det blir säkert bra ändå.
You must log in to submit a review.