Min första Saison, en Farmhouse ale. Den första farmhouse jag kom att tänka på var The Kent Farm, i Smallville, Kansas.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 27.43 | 13.93 | 1.05 | 1.01 | 5.29 |
Resultat | 1.05 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Saison | 16 C | 1.048 - 1.065 | 1.002 - 1.012 | 20 - 35 | 5 - 14 | 0 - 0 | 5 - 7 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 60.61 |
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) | 150 g | 9.09 |
German - CaraRed | 300 g | 18.18 |
Finland - Crystal Malt 300 | 200 g | 12.12 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Saaz | 15 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.4 |
Fuggles | 15 g | 15 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Fuggles | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Coriander seed | 5 g | 15 min | Boil | Spice |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Pomerans | 30 g | 15 min | Boil | Spice |
Jästnäring | 1 g | 0 min | Mash | Other |
Chalk | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 0.7 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
American Farmhouse Blend WLP670 (WLP670) | White Labs | 79% | 20°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
65°C | 60 min | |
mash out | 76°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |