Sjlälvklart brygger jag en belgaren på Belgiens nationaldag. Då det sammafaller med månlandningen 50 år sedan blir det en Luna.
Kom på i efterhand att jag skulle ha i lite korianderfrön och pomerans, men glömde när det väl kom till 5 minuters kryddorna. 🙂
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 34.64 | 6.05 | 1.08 | 1.017 | 8.29 |
Resultat | 1.08 | 1.017 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Golden Strong Ale | 18 D | 1.07 - 1.095 | 1.005 - 1.016 | 22 - 35 | 3 - 6 | 0 - 0 | 7.5 - 10.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1.5 kg | 55.56 |
German - Pale Ale | 400 g | 14.81 |
German - Munich Light | 520 g | 19.26 |
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) | 150 g | 5.56 |
German - CaraHell | 130 g | 4.81 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Spalter Select | 14 g | 60 min | Boil | Pellet | 5 |
Hersbrucker | 14 g | 30 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Saaz | 14 g | 15 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Chalk | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Abby Ale II 1762 (1762) | Wyeast | 75% | 18.33°C - 23.89°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
65°C | 30 min | |
70°C | 20 min | |
Mash Out | 77°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |