Många belgiska tripplar ligger på runt 10%, så nu ska det bli en riktigt stark Trippel. Då det starkaste som finns är Supergirl blir det självklart en Kara Zor-El.
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 37.99 | 5.69 | 1.086 | 1.009 | 10.03 |
Resultat | 1.086 | 1.009 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Tripel | 18 C | 1.075 - 1.085 | 1.008 - 1.014 | 20 - 40 | 4.5 - 7 | 0 - 0 | 7.5 - 9.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 35.52 |
German - Wheat Malt | 515 g | 18.29 |
Dry Malt Extract - Wheat | 500 g | 17.76 |
Cane Sugar | 300 g | 10.66 |
Flaked Oats | 200 g | 7.1 |
Pale Ale | 200 g | 7.1 |
Melanoidin | 100 g | 3.55 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Styrian Golding / Celeia | 30 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Spalter Select (5 AA) / 41 Grams | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 5 |
Saaz | 30 g | 5 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Chalk | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Apelsinskal (söta) | 12 g | 5 min | Boil | Flavor |
Kamomill | 1.5 g | 5 min | Boil | Spice |
Koriander | 10 g | 5 min | Boil | Spice |
Kummin | 1 g | 5 min | Boil | Spice |
Pomerans | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Stjärnanis | 1 g | 5 min | Boil | Spice |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Tripel M31 (M31) | Mangrove Jack | 85% | 17.78°C - 27.78°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
65°C | 40 min | |
70°C | 20 min | |
78°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |