#83 Glenn

Efter att ha sett Sigge Dyklager ville Andreas också ha en hundöl. Hans favorit heter Glenn och Andreas gillar bäst mina Pixie Princess, så då blir det en Glenn Wit.

Lade även till lite pors, då jag hade lite kvar i kylen sen sist. För att undvika eventuell kontaminering lades porsen i en sprittinktur en timme innan.

Finns på Untappd!

pink


Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 17.88 3.39 1.048 1.011 4.78
Resultat 1.048 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 31.25
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 31.25
Wheat Malt 500 g 31.25
Flaked Oats 100 g 6.25

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 15 g 0 min First Wort Pellet 3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Pors 20 g 30 min Boil Herb
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander 8 g 5 min Boil Spice
Kamomill tepåse 1.5 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 12.5 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 29 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier 3944 (3944) Wyeast 74% 16.67°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 64°C 30 min
Alpha-amylase 70°C 15 min
Mash-out 78°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C