Efter att ha sett Sigge Dyklager ville Andreas också ha en hundöl. Hans favorit heter Glenn och Andreas gillar bäst mina Pixie Princess, så då blir det en Glenn Wit.
Lade även till lite pors, då jag hade lite kvar i kylen sen sist. För att undvika eventuell kontaminering lades porsen i en sprittinktur en timme innan.
Finns på Untappd!

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 17.88 | 3.39 | 1.048 | 1.011 | 4.78 |
Resultat | 1.048 | 1.011 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Witbier | 16 A | 1.044 - 1.052 | 1.008 - 1.012 | 10 - 20 | 2 - 4 | 0 - 0 | 4.5 - 5.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 500 g | 31.25 |
Dry Malt Extract - Wheat | 500 g | 31.25 |
Wheat Malt | 500 g | 31.25 |
Flaked Oats | 100 g | 6.25 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Saaz | 15 g | 0 min | First Wort | Pellet | 3 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Chalk | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Salt | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Pors | 20 g | 30 min | Boil | Herb |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Coriander | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Kamomill tepåse | 1.5 g | 5 min | Boil | Spice |
Lemon zest | 12.5 g | 5 min | Boil | Flavor |
Lime zest | 4.3 g | 5 min | Boil | Flavor |
Orange zest | 29 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Witbier 3944 (3944) | Wyeast | 74% | 16.67°C - 23.89°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Beta-amylase | 64°C | 30 min |
Alpha-amylase | 70°C | 15 min |
Mash-out | 78°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
