#82 Blond Basilika

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Basilika med pojkvän Mattias ville vara med och brygga. Önskan var nåt som en Leffe, så de fick prova Captain Tightpants och Browncoats. Svårt att välja så vi gjorde en mittemellan.

Finns även på Untappd!

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 25.51 4.56 1.055 1.009 6.01
Resultat 1.055 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Blond Ale 25 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 4 - 7 0 - 0 6 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 54.05
Rye 300 g 16.22
Wheat Malt 300 g 16.22
Pale Ale 200 g 10.81
Cane Sugar 50 g 2.7

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Perle 8 g 80 min Boil Pellet 8
Cascade 2 g 30 min Boil Pellet 8.3
Saaz 5 g 5 min Boil Pellet 2.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Water Agent
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Water Agent
Coriander seed 2 g 4 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - Abbaye Yeast BE-256 Fermentis / Safale 82% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
63°C 80 min
72°C 20 min
Mash-out 78°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Inspired by Castle malting. Ran out of Rye, added Cane suger.
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *