#81 Dr Spitze

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Var ute på porssafari som Rickard utanför Uppsala. Fick lite tips från Mathias, som gjorde en pors wit förra sommaren. Passande nog på nationaldagen bryggde Fredrik och jag en Pors Wit, som jag självklart kallar Dr Spitze.

Finns även på Untappd!

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 10.36 3.43 1.047 1.01 4.79
Resultat 1.047 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Wheat 1 kg 64.52
German - Wheat Malt 400 g 25.81
German - Carapils 100 g 6.45
Flaked Oats 50 g 3.23

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Dr. Rudi (12.6 AA) / 85 Grams 2.4 g 60 min Boil Pellet 12.6
Pors 20 g 30 min Boil Leaf 0
Pors 9 g 5 min Boil Leaf 0

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 3 g 0 min Mash Water Agent
Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander 8 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 12.5 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 29 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Granskott 3 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) White Labs 76% 19.44°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 64°C 30 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Skal av en apelsin, en citron, en lime.
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

One thought on “#81 Dr Spitze

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *