Var ute på porssafari som Rickard utanför Uppsala. Fick lite tips från Mathias, som gjorde en pors wit förra sommaren. Passande nog på nationaldagen bryggde Fredrik och jag en Pors Wit, som jag självklart kallar Dr Spitze.
Finns även på Untappd!

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 10.36 | 3.43 | 1.047 | 1.01 | 4.79 |
Resultat | 1.047 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Witbier | 16 A | 1.044 - 1.052 | 1.008 - 1.012 | 10 - 20 | 2 - 4 | 0 - 0 | 4.5 - 5.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Wheat | 1 kg | 64.52 |
German - Wheat Malt | 400 g | 25.81 |
German - Carapils | 100 g | 6.45 |
Flaked Oats | 50 g | 3.23 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Dr. Rudi (12.6 AA) / 85 Grams | 2.4 g | 60 min | Boil | Pellet | 12.6 |
Pors | 20 g | 30 min | Boil | Leaf | 0 |
Pors | 9 g | 5 min | Boil | Leaf | 0 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Salt | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Coriander | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Lemon zest | 12.5 g | 5 min | Boil | Flavor |
Lime zest | 4.3 g | 5 min | Boil | Flavor |
Orange zest | 29 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Granskott | 3 g | 5 min | Boil | Spice |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) | White Labs | 76% | 19.44°C - 23.33°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Beta-amylase | 64°C | 30 min |
Alpha-amylase | 70°C | 20 min |
Mash-out | 78°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Skal av en apelsin, en citron, en lime. |

Smakade bra! Den första jag testar från detta bryggeri