#8 Mazikeen Awesome Coconut

Efter lång planering har jag kommit fram till vad jag tror kommer bli en riktigt god Coconot Stout.

Mazkieen från min favoritserie Lucifer är ju alltid Awesome, i alla fall enligt henne själv. Att hon sen är demon och lite knäpp så tycker jag det passar med kokosnöt.

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 88.11 35.54 1.095 1.016 10.37
Resultat 1.095 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 2 kg 68.97
De-Husked Caraf II 200 g 6.9
Rye 200 g 6.9
CaraBohemian 150 g 5.17
Flaked Oats 100 g 3.45
CaraHell 100 g 3.45
CaraRed 100 g 3.45
Crystal Malt 150 50 g 1.72

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Cascade 10 g 0 min First Wort Pellet 5.9
Chinook 10 g 0 min First Wort Pellet 13
Warrior 10 g 0 min First Wort Pellet 16
Chinook 10 g 60 min Boil Pellet 13
El Dorado 10 g 20 min Boil Pellet 14.5
Sorachi Ace 15 g 20 min Boil Pellet 11.1
Cascade 20 g 5 min Boil Pellet 5.9
Sorachi Ace 20 g 5 min Boil Pellet 11.1
Cascade 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.9
El Dorado 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.5
Sorachi Ace 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11.1
Chinook 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis Bourbon 10 g 7 dagar Primary Flavor
Rostade kokoschips 200 g 7 dagar Primary Flavor
Vit Sirap 43 g 14 dagar Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Ekologisk Cascade 🙂
Lägg ekflisen i extra Bourbon, eller Malibu.
T.ex. Kung Markattas Rostade kokoschips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *