#77 Sigge Dyklager

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Fick en drös snygga flaskor med patentkork på The Barn när vi var ner och dök i Smögen över påsken. Tyckte det vore perfekt att brygga en dyklager att sätta på flaskorna.

Eftersom mina tidigare lager varit namngivna efter en tyghund är det inte mer än passande att denna får namn efter en riktigt, Sigge the dive dog.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 25.55 9.35 1.051 1.012 5.13
Resultat 1.051 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
International Pale Lager 2 A 1.042 - 1.05 1.008 - 1.012 18 - 25 2 - 6 0 - 0 4.6 - 6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 57.97
German - Pale Ale 425 g 24.64
German - Wheat Malt 170 g 9.86
Finland - Crystal Malt 300 120 g 6.96
Honey 10 g 0.58

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Cascade 2 g 0 min First Wort Pellet 8.3
Citra 3 g 20 min Boil Pellet 12.8
Mosaic 3 g 20 min Boil Pellet 11.7
Citra 3 g 5 min Boil Pellet 12.8
Mosaic 3 g 5 min Boil Pellet 11.7
Citra 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8
Mosaic 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11.7
Barbe Rouge 7 g 7 dagar Dry Hop Pellet 10

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Apelsinskal (söta) 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Mexican Lager Yeast WLP940 (WLP940) White Labs 74% 10°C - 12.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 30 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-Out 77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *