Linnea ska ha AW med sitt nya jobb och behövde god öl. En snuskigt fruktig IPA får det bli.
Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 88.61 | 19.06 | 1.06 | 1.01 | 6.56 |
Resultat | 1.06 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American IPA | 21 A | 1.056 - 1.07 | 1.008 - 1.014 | 40 - 70 | 6 - 14 | 0 - 0 | 5.5 - 7.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 45.45 |
Munich Light | 300 g | 13.64 |
CaraHell | 300 g | 13.64 |
Rye | 300 g | 13.64 |
CaraAroma | 300 g | 13.64 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Pacific Gem | 8 g | 0 min | First Wort | Pellet | 14.6 |
Citra | 18 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Citra | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Lemondrop | 40 g | 0 min | Dry Hop | Pellet | 5.2 |
Azacca | 37 g | 0 min | Dry Hop | Pellet | 11.7 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Bonaire salt, NaCl | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 14 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) | Fermentis / Safale | 81% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
Mash out | 77°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |