#72 GrImPA

Fick ett all grain kit för 25 liter IPA av min kollega Tobbe. Asså, 7 kg malt. Hur sjutton brygger jag det i mina 17 liters kastruller och sous vide.

Det blev en del logistikplanerande med två 17 liters kastruller med 12 L i varje. Mäska första hälften först. När mäskningen klar och koket starta, lyft över Anovan till andra kastrullen. Gick hyfsat tills jag kom till Whirlpoolen då Anovan från kastrull 2 inte var klar än. Blev lite halvdan whirlpool på första kastrullen med väl bra på andra. Sen kyldes bägge och blandades i hinken.

Finns självklart på Untappd

orange


Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
25 L 60 min 64.67 8.45 1.06 1.016 5.82
Resultat 1.06 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American IPA 21 A 1.056 - 1.07 1.008 - 1.014 40 - 70 6 - 14 0 - 0 5.5 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Pale Ale 6 kg 85.71
Amber 500 g 7.14
Wheat 400 g 5.71
Biscuit 100 g 1.43

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Southern Promise 20 g 60 min Boil Pellet 10
Southern Passion 50 g 10 min Boil Pellet 11
Southern passion 100 g 20 min Aroma Pellet 11

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 3 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 4 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 9 g 0 min Mash Water Agent
Magnesium Chloride 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 2.5 g 15 min Boil Water Agent
Jästnäring 2.5 g 10 min Boil Water Agent
Clarity Ferm 10 g 14 dagar Primary Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
American West Coast Yeast BRY-97 (BRY-97) Danstar 72% 16.67°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
66°C 60 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C