#70 Feminazgûl

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Den ordinary bitter jag bryggde till nyår blev grymt god. Känns som det behövs lite svagare öl nu ett tag, så det blir en till bitter. Eftersom Harnesk första önskan på den ESB jag bryggde till henne var Feminazgûl , så får denna bli en.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns på Untappd!

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 34.85 11.46 1.032 1.007 3.25
Resultat 1.032 1.007

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Standard/Ordinary Bitter 8 A 1.032 - 1.04 1.007 - 1.011 25 - 35 4 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 43.48
Brown 100 g 8.7
CaraRye 100 g 8.7
Crystal Malt 150 100 g 8.7
Melanoidin 100 g 8.7
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 50 g 4.35
United Kingdom - Maris Otter Pale 200 g 17.39

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 5 g 0 min First Wort Pellet 7.3
Perle 5 g 0 min First Wort Pellet 5.3
East Kent Goldings 7 g 20 min Boil Pellet 5.2
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 5.3
Fuggles 8 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 8 g 5 min Boil Pellet 8
Challenger 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 7.3
Fuggles 15 g 10 dagar Dry Hop Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk, CaCO3 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt, NaCl 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Other
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Thames Valley Ale (Wyeast 1275) 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 10 min
Beta-amylase 64°C 15 min
Alpha-amylase 70°C 15 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *