#69 Moon River

Min tredje tripel! Den första blev ju grymt god, den andra lite för mycket anis, så tar jag bort anisen helt. Testar även med annan jäst och med kandisocker.

Då min favorittripel är en D’Anvers, så kommer den självklart namnges efter min favorit Danvers, Kara, som i musikal Supergirl/Flash crossover avsnittet sjöng Moon River.

Självklart blir det syresättning med EAN45.

Finns på Untappd!

blue


Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 25.06 4.8 1.075 1.013 8.11
Resultat 1.075 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 18 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 37.74
Wheat Malt 1.02 kg 38.49
Flaked Oats 250 g 9.43
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 300 g 11.32
Cane Sugar 80 g 3.02

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 30 g 60 min Boil Pellet 2.5
Saaz 20 g 5 min Boil Pellet 3.5
Saaz 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 3.5
Styrian Golding / Celeia 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 2.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum 2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 2 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Other
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Koriander 10 g 5 min Boil Spice
Kummin 5 g 5 min Boil Spice
Pomerans 20 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Trappist Ale Yeast WLP500 (WLP500) White Labs 78% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 62°C 30 min
66°C 30 min
Alpha-amylase 71°C 15 min
Mash Out 77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C