Min tredje tripel! Den första blev ju grymt god, den andra lite för mycket anis, så tar jag bort anisen helt. Testar även med annan jäst och med kandisocker.
Då min favorittripel är en D’Anvers, så kommer den självklart namnges efter min favorit Danvers, Kara, som i musikal Supergirl/Flash crossover avsnittet sjöng Moon River.
Självklart blir det syresättning med EAN45.
Finns på Untappd!

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 25.06 | 4.8 | 1.075 | 1.013 | 8.11 |
Resultat | 1.075 | 1.013 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Tripel | 18 C | 1.075 - 1.085 | 1.008 - 1.014 | 20 - 40 | 4.5 - 7 | 0 - 0 | 7.5 - 9.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 37.74 |
Wheat Malt | 1.02 kg | 38.49 |
Flaked Oats | 250 g | 9.43 |
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) | 300 g | 11.32 |
Cane Sugar | 80 g | 3.02 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Styrian Golding / Celeia | 30 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Saaz | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Saaz | 20 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 3.5 |
Styrian Golding / Celeia | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 2.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Chalk | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Other |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Kamomill | 1.5 g | 5 min | Boil | Spice |
Koriander | 10 g | 5 min | Boil | Spice |
Kummin | 5 g | 5 min | Boil | Spice |
Pomerans | 20 g | 5 min | Boil | Spice |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Trappist Ale Yeast WLP500 (WLP500) | White Labs | 78% | 18.33°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Beta-amylase | 62°C | 30 min |
66°C | 30 min | |
Alpha-amylase | 71°C | 15 min |
Mash Out | 77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |