#68 Raggedy Man

Delade med mig av min kummin Wit till Mattias, och tillbaks fick jag fick tips på en god ingefära Wit.
Varje gång doktorn regenererar säger han ”still not ginger”. En som faktiskt är ginger är doktorns companion Amy Pond. När Amy var liten och alla trodde att doktorn var en av hennes fantasier kallade hon honom the Raggedy Man. 

 

Finns självklart också på Untappd

pink


Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 20.23 3.63 1.043 1.01 4.3
Resultat 1.043 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Wheat Malt 650 g 38.24
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 29.41
Carapils 300 g 17.65
Flaked Oats 100 g 5.88
Dark Wheat 150 g 8.82

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 20 g 0 min First Wort Pellet 3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 3 g 0 min Mash Water Agent
Salt 0.8 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander 8 g 5 min Boil Spice
Ingefära 30 g 5 min Boil Flavor
Kamomill tepåse 1.5 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 1000 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier 3944 (3944) Wyeast 74% 16.67°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 62°C 30 min
Beta-amylase 64°C 30 min
Alpha-amylase 70°C 15 min
Mash-out 78°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C