Delade med mig av min kummin Wit till Mattias, och tillbaks fick jag fick tips på en god ingefära Wit.
Varje gång doktorn regenererar säger han ”still not ginger”. En som faktiskt är ginger är doktorns companion Amy Pond. När Amy var liten och alla trodde att doktorn var en av hennes fantasier kallade hon honom the Raggedy Man.

Finns självklart också på Untappd
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 20.23 | 3.63 | 1.043 | 1.01 | 4.3 |
Resultat | 1.043 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Witbier | 16 A | 1.044 - 1.052 | 1.008 - 1.012 | 10 - 20 | 2 - 4 | 0 - 0 | 4.5 - 5.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Wheat Malt | 650 g | 38.24 |
Dry Malt Extract - Wheat | 500 g | 29.41 |
Carapils | 300 g | 17.65 |
Flaked Oats | 100 g | 5.88 |
Dark Wheat | 150 g | 8.82 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Saaz | 20 g | 0 min | First Wort | Pellet | 3 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Salt | 0.8 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Coriander | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Ingefära | 30 g | 5 min | Boil | Flavor |
Kamomill tepåse | 1.5 g | 5 min | Boil | Spice |
Lemon zest | 1000 g | 5 min | Boil | Flavor |
Lime zest | 1000 g | 5 min | Boil | Flavor |
Orange zest | 1000 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Witbier 3944 (3944) | Wyeast | 74% | 16.67°C - 23.89°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Proteinase | 62°C | 30 min |
Beta-amylase | 64°C | 30 min |
Alpha-amylase | 70°C | 15 min |
Mash-out | 78°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |