#67 Nanalicious

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Satt en kväll på stamhaket Broncos. Snackade lite öl med personalen. Paul berättade om en dubbelIPA han fick av mig för ett tag sen. Johanna blev lite intresserad och undrade om jag inte kunde brygga en öl åt henne också. OK, vad ska den heta och vilken sort. Johanna vill ha en fruktig öl som för henne självklart ska heta Nanalicious.

Finns självklart också på Untappd

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 47.44 5.25 1.051 1.012 5.14
Resultat 1.051 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 64.52
Melanoidin 100 g 6.45
Wheat Malt 100 g 6.45
Organic Extra Pale Malt 350 g 22.58

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 4 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 8 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 12.8
Lemondrop 20 g 0 min Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 0.8 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 2 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
Mash out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *