Dags för en ny Carouls. Testar samma recept som förr, fest med lite mindre karamellmalt och koriander och pomerans.

Receptdetaljer
Satsstorlek |
Koktid |
IBU |
SRM |
Beräknat OG |
Beräknat FG |
Alk./volym-% |
10 L |
60 min |
37.25 |
30.26 |
1.08 |
1.016 |
8.4 |
|
Resultat |
1.08 |
1.016 |
|
Ölstilsdetaljer
Namn |
Kategori |
OG-intervall |
FG-intervall |
IBU |
SRM |
Kolsyra |
Alk./volym-% |
Belgian Dark Strong Ale |
18 E |
1.075 - 1.11 |
1.01 - 1.024 |
20 - 35 |
12 - 22 |
0 - 0 |
8 - 11 % |
Jäsningsbara
Namn |
Mängd |
% |
Dry Malt Extract - Light |
1.5 kg |
52.26 |
CaraBelge |
420 g |
14.63 |
Crystal Malt 300 |
300 g |
10.45 |
Special B |
300 g |
10.45 |
Melanoidin |
200 g |
6.97 |
Biscuit |
100 g |
3.48 |
Belgian Candi Syrup - D-180 |
50 g |
1.74 |
Humle
Namn |
Mängd |
Tid |
Använd |
Formulär |
Alfa-% |
Spalter Select |
12 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
5 |
Citra |
3 g |
30 min |
Boil |
Pellet |
12.8 |
Hersbrucker |
10 g |
30 min |
Boil |
Pellet |
2.1 |
Saaz |
15 g |
15 min |
Boil |
Pellet |
3.5 |
Övrigt
Namn |
Mängd |
Tid |
Använd |
Typ |
NaCl |
1 g |
0 min |
Mash |
Water Agent |
CaCO3 |
3 g |
0 min |
Mash |
Water Agent |
CaSO4 |
1 g |
0 min |
Mash |
Water Agent |
Lactic Acid |
1 g |
0 min |
Mash |
Water Agent |
Protofloc |
0.5 g |
15 min |
Boil |
Fining |
Jästnäring |
1 g |
10 min |
Boil |
Other |
Clarity Ferm |
5 g |
14 dagar |
Primary |
Other |
Pomerans |
5 g |
5 min |
Boil |
Spice |
Coriander seed |
5 g |
5 min |
Boil |
Spice |
Ekflis in whisky |
35 g |
7 dagar |
Secondary |
Spice |
Jäst
Namn |
Labb |
Försvagning |
Temperatur |
Belgian Bastogne Ale Yeast WLP510 (WLP510) |
White Labs |
77% |
18.89°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg |
Temperatur |
Tid |
Proteinase |
58°C |
20 min |
Beta-amylase |
64°C |
20 min |
Alpha-amylase |
70°C |
20 min |
Mash Out |
78°C |
15 min |
Jäsning
Steg |
Tid |
Temperatur |
Aging |
0 dagar |
0°C |