#65 De Volgende halte Keizer

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Dags för en ny Carouls. Testar samma recept som förr, fest med lite mindre karamellmalt och koriander och pomerans.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 37.25 30.26 1.08 1.016 8.4
Resultat 1.08 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1.5 kg 52.26
CaraBelge 420 g 14.63
Crystal Malt 300 300 g 10.45
Special B 300 g 10.45
Melanoidin 200 g 6.97
Biscuit 100 g 3.48
Belgian Candi Syrup - D-180 50 g 1.74

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 12 g 60 min Boil Pellet 5
Citra 3 g 30 min Boil Pellet 12.8
Hersbrucker 10 g 30 min Boil Pellet 2.1
Saaz 15 g 15 min Boil Pellet 3.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 3 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other
Pomerans 5 g 5 min Boil Spice
Coriander seed 5 g 5 min Boil Spice
Ekflis in whisky 35 g 7 dagar Secondary Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Bastogne Ale Yeast WLP510 (WLP510) White Labs 77% 18.89°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash Out 78°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

D-240
Crystal 400
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *