
Micke vill brygga en IPA, och med lite extra sting, så vi petade ner några torkade red hot chilipeppers.
En IPA version av min gamla Sandin Sitravin.
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 88.61 | 19.06 | 1.06 | 1.01 | 6.56 |
Resultat | 1.06 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American IPA | 21 A | 1.056 - 1.07 | 1.008 - 1.014 | 40 - 70 | 6 - 14 | 0 - 0 | 5.5 - 7.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 45.45 |
Munich Light | 300 g | 13.64 |
CaraHell | 300 g | 13.64 |
Rye | 300 g | 13.64 |
CaraAroma | 300 g | 13.64 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Pacific Gem | 8 g | 0 min | First Wort | Pellet | 14.6 |
Citra | 18 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Citra | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Lemondrop | 40 g | 0 min | Dry Hop | Pellet | 5.2 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Bonaire salt, NaCl | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Gypsum | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Red hot chili peppers, dried | 5 g | 15 min | Boil | Spice |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 14 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 | Fermentis / Safale | 81% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
Mash out | 77°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |