#60 Pixie Princess

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Elly fick se mina snygga etiketter och krävde att få en själv. Så då blir det till att brygga något fint och sött, varför inte en Wit.

Då Elly kallas för Pixie Princess av Haley, Kelly och Talitha, så blir det självklart en sådan.

Självklart även denna syresatt med EAN45.

Finns snart på Untappd!

Igen en jäst som aldrig kommer igång. Bäst för datum passerad med 1.5 månad. Får nog vara försiktig med dessa. Pytsar i ny jäst; Wyeast Belgian Witbier 3944. En smackpack. Ska bara se till att läsa instruktionerna denna gång. Smack, skaka, låta ligga i 3 timmar i rumstemp!

Attans, innan jag hann tillsätta den nya jästen kom den gamla igång! Måste höja temperaturen i köket. Jästen verkar inte starta om det är kallare än 22 grader.
Nu blir jag tvungen att brygga en till Wit, så jag slipper kasta min aktiverade Wyeast Belgian Witbier 3944.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 19.42 3.83 1.044 1.01 4.47
Resultat 1.044 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 35.46
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 35.46
Wheat Malt 310 g 21.99
CaraBelge 100 g 7.09

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
PL Magnum 4 g 75 min Boil Pellet 12
Styrian Golding / Bobek 5 g 5 min Boil Pellet 4.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic Acid 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Salt 0.8 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Kummin 8 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 8 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 4 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 23 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) White Labs 76% 19.44°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
62°C 30 min
Beta-amylase 66°C 30 min
Alpha-amylase 71°C 15 min
Mash-out 77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *