Dags för den eftertraktade Lagom Kölsch jag och Fredrik gjorde i somras, ”The goodest beer in the land”. Nu med ett litet annat recept. Gästbryggare var Stefan Sandin. Väntar nu bara på starten av Sandins Bryggeri.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
9 L | 60 min | 29.58 | 4.56 | 1.048 | 1.011 | 4.83 |
Resultat | 1.048 | 1.011 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Kölsch | 6 C | 1.044 - 1.05 | 1.007 - 1.011 | 20 - 30 | 3.5 - 5 | 0 - 0 | 4.4 - 5.2 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 70.18 |
Rye | 150 g | 10.53 |
Pilsner | 100 g | 7.02 |
Wheat Malt | 100 g | 7.02 |
CaraHell | 50 g | 3.51 |
Flaked Oats | 25 g | 1.75 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Azacca | 3.5 g | 0 min | First Wort | Pellet | 15 |
Azacca | 3.5 g | 20 min | Boil | Pellet | 15 |
Azacca | 3.5 g | 5 min | Boil | Pellet | 15 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) | Fermentis / Safale | 75% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |