#6 Precis Lagom

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Dags för den eftertraktade Lagom Kölsch jag och Fredrik gjorde i somras, ”The goodest beer in the land”. Nu med ett litet annat recept. Gästbryggare var Stefan Sandin. Väntar nu bara på starten av Sandins Bryggeri.

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 29.58 4.56 1.048 1.011 4.83
Resultat 1.048 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Kölsch 6 C 1.044 - 1.05 1.007 - 1.011 20 - 30 3.5 - 5 0 - 0 4.4 - 5.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 70.18
Rye 150 g 10.53
Pilsner 100 g 7.02
Wheat Malt 100 g 7.02
CaraHell 50 g 3.51
Flaked Oats 25 g 1.75

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Azacca 3.5 g 0 min First Wort Pellet 15
Azacca 3.5 g 20 min Boil Pellet 15
Azacca 3.5 g 5 min Boil Pellet 15

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *