Min lillasyster Malin har en favoritöl, en ljus lager som heter Mellan kröken. Den förra lagern blev så himla god så nu gör jag en till likadan.
Malin hade som barn en liten tyghund som hette Hundelibund som jag tror fortfarande ligger på vinden. Även den var liten och ljus, som denna brygd.
Finns även på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 22.73 | 6.56 | 1.051 | 1.012 | 5.11 |
Resultat | 1.051 | 1.012 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
International Pale Lager | 2 A | 1.042 - 1.05 | 1.008 - 1.012 | 18 - 25 | 2 - 6 | 0 - 0 | 4.6 - 6 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 57.97 |
Pilsner | 425 g | 24.64 |
Wheat Malt | 170 g | 9.86 |
Crystal Malt 150 | 120 g | 6.96 |
Honey | 10 g | 0.58 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Amarillo | 2 g | 0 min | First Wort | Pellet | 8.2 |
Citra | 3 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Mosaic | 3 g | 20 min | Boil | Pellet | 11.7 |
Citra | 3 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Mosaic | 3 g | 5 min | Boil | Pellet | 11.7 |
Amarillo | 5 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 8.2 |
Citra | 5 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.8 |
Mosaic | 5 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 11.7 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bonaire salt, NaCl | 0.6 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumkarbonat CaCO3 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumsulfat CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Apelsinskal (söta) | 2 g | 5 min | Boil | Spice |
Clarity Ferm | 5 g | 14 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Mexican Lager Yeast WLP940 (WLP940) | White Labs | 74% | 10°C - 12.78°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Beta-glucanase | 45°C | 30 min |
Peptidase | 50°C | 5 min |
Proteinase | 58°C | 30 min |
Beta-amylase | 64°C | 20 min |
Alpha-amylase | 70°C | 20 min |
Mash-Out | 77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |