#55 De Volgende Halte Christmas

Min påsköl blev fantastisk god så nu blir ungefär samma recept till årets julöl. Denna gång lägger jag till russin i late edition.

Finns på Untappd!

Brown

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 35.05 26.33 1.092 1.019 9.66
Resultat 1.092 1.019

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 2 kg 64.52
Special B 600 g 19.35
Caramel / Crystal 10L 200 g 6.45
CaraBelge 200 g 6.45
Raisins (dried) 100 g 3.23

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 12 g 60 min Boil Pellet 5
Hersbrucker 12 g 30 min Boil Pellet 3
Saaz 15 g 15 min Boil Pellet 3.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking soda 2 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 3 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Pomerans 10 g 10 min Boil Spice
korianderfrön 5 g 5 min Boil Spice
Vörtmix 20 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Trappist Ale Yeast WLP500 (WLP500) White Labs 78% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 64°C 20 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar