Ytterligare ett försök till att göra en Carolus Classic. Nu utan socker, annan jäst och tillägg av Biscuit malt.
Självklart även denna syresatt med EAN45.
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 30.87 | 25.19 | 1.076 | 1.012 | 8.39 |
Resultat | 1.076 | 1.012 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Dark Strong Ale | 18 E | 1.075 - 1.11 | 1.01 - 1.024 | 20 - 35 | 12 - 22 | 0 - 0 | 8 - 11 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1.5 kg | 55.56 |
Special B | 500 g | 18.52 |
Abbey Malt | 300 g | 11.11 |
CaraBelge | 200 g | 7.41 |
Biscuit | 100 g | 3.7 |
Pilsner | 100 g | 3.7 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Spalter Select | 12 g | 60 min | Boil | Pellet | 5 |
Hersbrucker | 12 g | 30 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Saaz | 15 g | 15 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Strong Ale Yeast WLP545 | White Labs | 82% | 18.89°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Beta-amylase | 64°C | 20 min |
Alpha-amylase | 70°C | 20 min |
Mash Out | 78°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Namnen på mina Carolus tribute kommer av att vi alltid åker tåg i Belgien. Nästa anhalt Mechelen!