Min första tripel! Har ingen aning vad detta kommer bli. Så spännande! Då min favorittripel är en D’Anvers, så kommer den självklart namnges efter mina favorit Danvers, Kara & Alex!
Då min Nitrox tillfälligt är slut blir det syresättning med EAN21.
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek
Koktid
IBU
SRM
Beräknat OG
Beräknat FG
Alk./volym-%
10 L
60 min
28.51
4.19
1.077
1.009
8.93
Resultat
1.077
1.009
Ölstilsdetaljer
Namn
Kategori
OG-intervall
FG-intervall
IBU
SRM
Kolsyra
Alk./volym-%
Belgian Tripel
18 C
1.075 - 1.085
1.008 - 1.014
20 - 40
4.5 - 7
0 - 0
7.5 - 9.5 %
Jäsningsbara
Namn
Mängd
%
Dry Malt Extract - Extra Light
1.5 kg
60
Wheat
600 g
24
Cane Sugar
200 g
8
Flaked Oats
200 g
8
Humle
Namn
Mängd
Tid
Använd
Formulär
Alfa-%
Styrian Golding / Celeia
30 g
60 min
Boil
Pellet
2.5
Saaz
20 g
5 min
Boil
Pellet
3.5
Saaz
20 g
7 dagar
Dry Hop
Pellet
3.5
Övrigt
Namn
Mängd
Tid
Använd
Typ
CaCO3
1 g
0 min
Mash
Water Agent
CaSO4
1 g
0 min
Mash
Water Agent
Lactic Acid
2 g
0 min
Mash
Water Agent
NaCl
1 g
0 min
Mash
Water Agent
Jästnäring
1 g
10 min
Boil
Other
Apelsinskal torkade
20 g
5 min
Boil
Spice
Koriander
10 g
5 min
Boil
Spice
Stjärnanis
1000 g
5 min
Boil
Spice
Clarity Ferm
5 g
14 dagar
Primary
Other
Jäst
Namn
Labb
Försvagning
Temperatur
Belgian Tripel M31 (M31)
Mangrove Jack
85%
17.78°C - 27.78°C
Mäskning
Steg
Temperatur
Tid
45°C
30 min
62°C
30 min
66°C
30 min
71°C
15 min
77°C
5 min
Jäsning
Steg
Tid
Temperatur
Aging
0 dagar
0°C
Anteckningar
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XSY3DBX
De Volgende Halte