#41 Kara & Alex

Min första tripel! Har ingen aning vad detta kommer bli. Så spännande! Då min favorittripel är en D’Anvers, så kommer den självklart namnges efter mina favorit Danvers, Kara & Alex!

Då min Nitrox tillfälligt är slut blir det syresättning med EAN21.

Finns på Untappd!

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 28.51 4.19 1.077 1.009 8.93
Resultat 1.077 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 18 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 60
Wheat 600 g 24
Cane Sugar 200 g 8
Flaked Oats 200 g 8

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 30 g 60 min Boil Pellet 2.5
Saaz 20 g 5 min Boil Pellet 3.5
Saaz 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 3.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 2 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Apelsinskal torkade 20 g 5 min Boil Spice
Koriander 10 g 5 min Boil Spice
Stjärnanis 1000 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Tripel M31 (M31) Mangrove Jack 85% 17.78°C - 27.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 30 min
62°C 30 min
66°C 30 min
71°C 15 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XSY3DBX

De Volgende Halte