Min första tripel! Har ingen aning vad detta kommer bli. Så spännande! Då min favorittripel är en D’Anvers, så kommer den självklart namnges efter mina favorit Danvers, Kara & Alex!
Då min Nitrox tillfälligt är slut blir det syresättning med EAN21.
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 28.51 | 4.19 | 1.077 | 1.009 | 8.93 |
Resultat | 1.077 | 1.009 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Tripel | 18 C | 1.075 - 1.085 | 1.008 - 1.014 | 20 - 40 | 4.5 - 7 | 0 - 0 | 7.5 - 9.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1.5 kg | 60 |
Wheat | 600 g | 24 |
Cane Sugar | 200 g | 8 |
Flaked Oats | 200 g | 8 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Styrian Golding / Celeia | 30 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Saaz | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Saaz | 20 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
CaCO3 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Apelsinskal torkade | 20 g | 5 min | Boil | Spice |
Koriander | 10 g | 5 min | Boil | Spice |
Stjärnanis | 1000 g | 5 min | Boil | Spice |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Tripel M31 (M31) | Mangrove Jack | 85% | 17.78°C - 27.78°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 30 min | |
62°C | 30 min | |
66°C | 30 min | |
71°C | 15 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XSY3DBX
De Volgende Halte |